homepage vacature zoeken

Top 24 softskills voor .NET developers

Posted by

superpowers

Omdat we nu al een tijdje regelmatig via de .NET-arbeidsmarktmonitor de hardskills in kaart brengen, dachten we dat het voor de verandering ook eens leuk zou zijn om een keer per jaar te kijken wat de meest gevraagde softskills voor .NET developers zijn.

Voor dit onderzoek hebben we naar de .NET vacatures van 162 bedrijven in Zuid-Holland gekeken en in totaal kwamen hierbij maar liefst 66 verschillende softskills tegen. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om alleen die softskills te laten zien die bij meer dan 5% van de vacatures terugkwamen. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in de onderstaande top 24 van gevraagde softskills.

Type .NET developer

Hierbij is het interessant om te zien hoe groot het verschil is tussen sommige bedrijven m.b.t. het aantal softskills die gevraagd worden. Er zijn bijvoorbeeld verschillende bedrijven die geen enkele softskill noemen in hun vacature, maar ook bedrijven waarbij het lijkt alsof ze naar een of andere ‘superman’ op zoek zijn.

Zo is er het leuke voorbeeld (maar niet uniek) van een bedrijf dat buiten de technische skills ook nog op zoek is naar een: leergierig persoon, die tevens (hou je vast..) communicatief vaardig is, proactief, enthousiast, ambitieus, zorgvuldig maar ook nauwgezet, daarbij een teamspeler, klant- EN resultaatgericht, een goede luisteraar, open staat voor suggesties, creatief, analytisch en gedreven is om zijn kennis up-to-date te houden. Het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat deze vacature al een tijdje open staat 😉