homepage vacature zoeken

To attract attractive people, you must be attractive

Posted by

shutterstock_145037491Een tijdje geleden las ik het blog van Dennis van der Stelt genaamd “Employers don’t need a recruiter”. Hierin vroeg hij zich af hoe het komt dat zoveel bedrijven enorme bedragen neerleggen voor het aantrekken van software ontwikkelaars maar aan de andere kant zo weinig investeren in hun werknemers. Los van de discussie of bedrijven recruiters nodig hebben denk ik dat Dennis een terecht punt maakt wanneer hij zegt dat veel bedrijven onvoldoende investeren in hun werknemers/ ontwikkelaars. Regelmatig zien we dit met eigen ogen en merken we vaak genoeg uit de gesprekken met .NET ontwikkelaars hoe hun werkgever zich onvoldoende afvraagt wat ze kunnen doen om hun werknemers te behouden. Want wanneer je een goede invulling kunt geven aan deze vraag heb je direct ook een antwoord op de vraag hoe je goede ontwikkelaars aantrekt.

Zoals Jim Rohn ooit zei: “To attract attractive people, you must be attractive. To attract powerful people, you must be powerful. To attract committed people, you must be committed. Instead of going to work on them, you go to work on yourself. If you become, you can attract.” Met andere woorden, je trekt de mensen aan door de persoon die je bent. Dit principe geldt natuurlijk niet alleen voor mensen maar ook voor organisaties. Wanneer je als organisatie goede ontwikkelaars zoekt dan zal je daar ook wat tegenover moeten zetten. Tenslotte zoeken de meeste ontwikkelaars meer dan alleen een goed salaris. De vraag is dan ook wat je als organisatie zou kunnen doen om ontwikkelaars te behouden en ze aan te trekken.

In zijn blog spreekt Dennis bijvoorbeeld over de mogelijkheid voor ontwikkelaars om naar de Microsoft TechDays te gaan, een prettige werksfeer en de aanwezigheid van goede voorzieningen zoals bijvoorbeeld gratis lunch, goede hardware, leuke gadgets etc. Maar wat vind jij, als .NET ontwikkelaar, dat een organisatie zou moeten bieden om ontwikkelaars te behouden en nieuwe ontwikkelaars aan te trekken? En hoe zou dit concreet eruit zien?