Alle bedrijven die met .NET werken bij jou in de buurt.
homepage vacature zoeken

Woensdag 28 maart: kennissessie over “Graph databases”

Posted by

Op woensdag 28 maart is het weer zover en organiseert Blaak Selectie in samenwerking met Betabit weer een nieuwe kennissessie! Deze keer gaan we het hebben over “Graph databases”. Als NoSQL database techniek is Graph nog relatief onbekend, maar heeft wel heel veel goede toepassingsgebieden. Graph wordt pas redelijk recent door Microsoft ondersteund in Cosmos DB. Een Graph database kan beter met complexe relaties tussen entiteiten omgaan dan SQL, en is in die zin meer ‘relationeel’ dan een relationele database. Daardoor zijn bepaalde problemen veel makkelijker op te lossen; ‘sneller met minder frustraties’.

De kennissessie wordt gepresenteerd door Daniël te Winkel

Het event is gratis (inschrijven verplicht, zie onderaan de pagina) en zal plaatsvinden op woensdag 28 maart op het hoofdkantoor van Betabit in Rotterdam. Vanaf 18:00u is men welkom voor een broodje en drankje en om 19:00u zal de presentatie beginnen.

Wat kun je verwachten?
Na een korte introductie in de Graph theorie en Graph databases wordt gekeken wat typische use-cases zijn voor Graph databases. Waarin verslaan ze andere vormen van databases, SQL maar ook andere No SQL databases. Hierna zal praktisch invulling gegeven worden aan het gebruik van  een Graph database in .NET. Hierbij worden twee smaken getoond; Cosmos DB met Gremlin en Neo4j met Cypher. Het zwaartepunt van de avond zal liggen op de praktische implementatie van het gebruik van een Graph database in .NET.

Daniël te Winkel
Daniël is een ervaren software ontwikkelaar met meer dan 25 jaar ervaring. Hij is sinds .NET 2.0 professioneel met .NET bezig. De laatste paar jaar is hij bij Betabit actief bezig met Azure als ontwikkelaar en architect. Met en voor klanten creëert hij waardevolle software op basis van Azure Paas. Daniël doet dit met veel plezier en passie. Daarnaast spreekt hij op events, zoals de Global Azure Bootcamp.

Inschrijven?
Interesse? Stuur een email naar Mark Joosten (mark@blaakselectie.nl) met je telefoonnummer waarin je aangeeft bij dit evenement aanwezig te willen zijn. In verband met een beperkt aantal plaatsen en het organiseren van eten en drinken is inschrijven verplicht.