Alle bedrijven die met .NET werken bij jou in de buurt.
homepage vacature zoeken

Woensdag 23 oktober: kennissessies “Autonome microservices delen nooit data” & “Hoe om te gaan met eventual consistency?”

Posted by

Omdat de kennissessie van 16 oktober inmiddels vol zit, hebben we besloten om een tweede avond te organiseren op woensdag 23 oktober met dezelfde onderwerpen en spreker.

Op woensdag 23 oktober organiseert Blaak Selectie in samenwerking met Betabit weer een nieuwe kennissessie met als spreker Dennis van der Stelt. Er zullen twee verschillende onderwerpen behandeld worden. De eerste is “Hoe om te gaan met eventual consistency?” en de tweede “Autonome microservices delen nooit data”

Het event is gratis (inschrijven verplicht, zie onderaan de pagina) en zal plaatsvinden op het hoofdkantoor van Betabit in Rotterdam. Vanaf 18:00 is men welkom voor een broodje en drankje. Om 19:00 start deel 1 van de presentatie tot 19:45, waarna er een pauze plaatsvindt van 15/30 minuten. Vanaf 20:15 tot 21:15 is deel 2 van de presentatie. Daarna is er een borrel tot 22:00.

Hoe om te gaan met eventual consistency? (45 minuten)
Als software architecten willen we onze systemen performant en onderhoudbaar en meer. We gebruiken infrastructuur zoals Azure Service Bus of Service Fabric. Misschien introduceren we patterns zoals CQRS en Event Sourcing. Veel van deze keuzes introduceren eventual consistency, ondanks dat gebruikers onmiddellijk consistency willen. Ze willen niet wachten op ‘eventually’. Ze willen meteen feedback van het systeem. Er zijn echter manieren om hiermee te werken. Wat is nu precies eventual consistency en hoe kunnen we het voor ons laten werken? In deze sessie kijken we naar manieren, zowel in de user interface als in de back end, om eindgebruikers meteen feedback te kunnen geven, ondanks dat de back-end nog niet helemaal bijgewerkt is. Waardoor we toch ons systeem betrouwbaar en peformant kunnen laten werken.

Autonome microservices delen nooit data (50 à 60 minuten)
Bouw jij ook een monoliet van microservices? Als een kleine wijziging in business logica een wijziging betekent in meer dan een service, waarschijnlijk wel. Is het niet wonderbaarlijk dat de laatste technologiën zoals .NET Core, containers, serverless en meer eigenlijk niet helpt? In deze sessie kijken we waarom technologie niet helpt bij het oplossen van high coupling in je systeem. We kijken op een andere manier naar microservices. Een waar ze echt autonoom opereren en nooit data hoeven te delen.

Dennis van der Stelt

Dennis van der Stelt

Dennis van der Stelt is een innovatieve software architect, werkzaam binnen Particular Software, het bedrijf achter NServiceBus. Hij heeft een constante drive om zijn kennis in verschillende architectuur stijlen te verbreden en verdiepen, alsook in de kwaliteit van software development en gedistribueerde systemen. Een grote drijfveer is het verspreiden van deze kennis aan iedereen die het maar wil horen. Het blog van Dennis is te lezen op http://dennis.bloggingabout.net/. Voor vragen is hij bereikbaar via dennis@bloggingabout.net of via Twitter onder @dvdstelt

 

Inschrijven?
Interesse? Stuur een email naar Mark Joosten (mark@blaakselectie.nl) met je telefoonnummer waarin je aangeeft bij dit evenement aanwezig te willen zijn. In verband met een beperkt aantal plaatsen en het organiseren van eten en drinken is inschrijven verplicht.

Nog beschikbare plaatsen 0/55