Alle bedrijven die met .NET werken bij jou in de buurt.
homepage vacature zoeken

.NET arbeidsmarktmonitor Zuid-Holland, juni 2015

Posted by

Situatie .NET arbeidsmarkt Zuid-Holland

Grafiek 1 geeft een overzicht van het aantal bedrijven in Zuid-Holland dat één of meerdere .NET vacatures heeft uitstaan.

Nieuwsbrief #014, grafiek 1
Grafiek 2 geeft een beeld van het totaal aantal bedrijven dat gebruik maakt van Microsoft .NET versus het aantal bedrijven met een .NET vacature in de regio’s Zuid-Holland, groot Rotterdam en groot Den Haag.

Nieuwsbrief #014, grafiek 2

Naast een analyse vanuit onze eigen database, kijken we ook iedere week naar het aantal .NET vacatures op de verschillende jobboards voor de regio Zuid-Holland. Grafiek 3 laat hiervan de maandelijks gemiddelde index zien.

Nieuwsbrief #014, grafiek 3

Opmerkingen:

  • Het aantal bedrijven met een .NET vacature kwam net als de vorige keer uit op 170. Dankzij het relatief hoge aantal bedrijven met een .NET vacature in december 2014 zien we dat het 3-maands voortschrijdende gemiddelde hierdoor voor juni nog wel iets hoger uitkomt.
  • Opvallend blijft het relatief lage aantal bedrijven in Den Haag met een .NET vacatures ten opzichte van het totaal aantal bedrijven dat met .NET werkt. Waar in Den Haag circa 33% van de bedrijven aangeeft een of meerdere .NET developers te zoeken is dit percentage in Rotterdam circa 42%.
  • Waar we in de eerste 3 maanden van dit jaar een duidelijke stijging zagen van de .NET-vacature index, zien we dat het 3-maands gemiddelde in het tweede kwartaal wat stabiliseert. Maar gemiddeld lag deze nog wel hoger dan het hoogste punt van het eerste kwartaal.

Technieken & Methodieken

Onderstaand een overzicht waarbij te zien is hoe vaak bepaalde technieken/methodieken genoemd werden bij de bedrijven met een of meerdere openstaande .NET vacatures. Op de verticale as is te zien bij hoeveel procent van de (voor ons bekende) bedrijven in Zuid-Holland (jun’15: 170 bedrijven) een bepaald sleutelwoord genoemd werd in hun vacature(s). En op de horizontale as de verschillende momenten waarop we deze analyse hebben uitgevoerd.

Nieuwsbrief #014 technieken 1-3
Nieuwsbrief #014 technieken 2-3Nieuwsbrief #014 technieken 3-3

Opmerking:

  • Ook deze keer zien we weer een toename in het aantal keren dat CSS, HTML, JavaScript, jQuery en MVC voorkomt in de vacatures (zie web technieken). Zo kwam CSS, HTML, JavaScript, jQuery en MVC  in juni 2013 nog respectievelijk 23%, 28%, 26%, 16% en 18% voor bij bedrijven met een .NET vacature en inmiddels is dat respectievelijk 32%, 39%, 36%, 25% en 31%. Dit is maar liefst een gemiddelde stijging van 58% (en 12%-punt) ten opzichte van juni 2013.

Op de hoogte blijven?

Mocht je in de toekomst graag automatisch op de hoogte gehouden willen worden van onze analyse op de .NET-arbeidsmarkt, schrijf je dan in op onze nieuwsbrief via deze link.

Of wil je graag ook op de hoogte blijven van onze nieuwste .NET vacatures? Dan kun je je hiervoor inschrijven via deze link.