Alle bedrijven die met .NET werken bij jou in de buurt.
homepage vacature zoeken

Aantal .NET vacatures in Zuid-Holland blijft dalen

shutterstock_27563332In mei van dit jaar schreef ik dat we ondanks een relatief sterke Microsoft .NET arbeidsmarkt merken dat het economische klimaat nu ook deze markt begint te raken. Maar dat ondanks de crisis het aantal .NET vacatures relatief hoog is gebleven ten opzichte van het aantal bedrijven dat met .NET werkt.

Inmiddels is dit alweer een half jaar geleden en hebben we bij de laatste telling (november) gemerkt dat het aantal .NET vacatures in Zuid-Holland verder is gedaald tegenover het aantal bedrijven die met .NET werken. Zo gaf in mei 54,4% van de bedrijven aan iemand met .NET kennis te zoeken en is dit percentage inmiddels gezakt naar 50,6%.

De oorzaak van het dalende aantal vacatures kunnen we eigenlijk volledig toerekenen aan de aanhoudende slechte economische omstandigheden. We merken dat bedrijven steeds vaker hun .NET vacatures intrekken omdat ze met de huidige bezetting goed kunnen rondkomen. Daarbij stellen ze de aanname van nieuw personeel ook uit omdat bedrijven onzeker zijn over de toekomst.

Aan de andere kant zien we dat nog iets meer dan de helft van de bedrijven in onze doelgroep aangeeft te zoeken naar een .NET specialist. Met een behoorlijk aantal van deze bedrijven gaat het ondanks de economische omstandigheden dan ook nog steeds goed, maar ook bij deze bedrijven zien we in toenemende mate dat de druk om nieuwe werknemers binnen te halen afneemt. Hierdoor nemen de bedrijven die nog wel op zoek zijn, ook meer de tijd om de ideale kandidaat te vinden en wijzen ze makkelijker minder geschikte kandidaten af.

Met de huidige economische ontwikkelingen en de voortdurende berichtgeving van slecht economisch nieuws in de actualiteiten, is het onze verwachting dat veel bedrijven ook in 2013 het aannemen van .NET ontwikkelaars op een lager pitje zullen zetten of uitstellen. Echter zal het aantal bedrijven dat aangeeft op zoek te zijn naar een .NET ontwikkelaar, nog steeds relatief hoog blijven. Zeker wanneer men deze arbeidsmarkt vergelijkt met andere sectoren is en blijft de IT/ .NET arbeidsmarkt sterk. Alleen zal de noodzaak om deze posities in te vullen ook voor 2013 bij veel organisaties laag zijn. Om die reden blijft het onze verwachting dat, ondanks de ogenschijnlijke krapte, met name de minder ervaren en laaggeschoolde .NET ontwikkelaars een steeds grotere uitdaging zullen hebben om een baan te vinden.

Aan de andere kant hebben we ook dit jaar gemerkt dat de vraag naar de veel schaarsere hoogopgeleide .NET ontwikkelaar met een aantal jaar ervaring hoog blijft. Doordat de vraag in dit segment van de arbeidsmarkt een stuk groter is dan het aanbod, zit deze groep dan ook nog steeds in een luxe positie. Dit merken we onder andere alleen al in het feit dat deze .NET ontwikkelaars vaak meerdere aanbiedingen ontvangen. We verwachten dat dit voor 2013 ook zo zal blijven.



Vacature updates per mail ontvangen