Alle bedrijven die met .NET werken bij jou in de buurt.
homepage vacature zoeken

Donderdag 27 februari: .NET sessie met Dennis van der Stelt

Posted by

Op 11 januari bestaat Blaak Selectie alweer 3 jaar en om dit te vieren hebben wij besloten om een .NET sessie te organiseren met Dennis van der Stelt als spreker. Deze sessie zal gehouden worden op donderdagavond 27 februari bij ons op kantoor in de Willemswerf in Rotterdam (Boompjes 40). Dit evenement zal gratis toegankelijk zijn en begint om 19.00 uur maar je kunt om 18.00 al terecht voor een hapje en een drankje. Het onderwerp dat Dennis zal behandelen kun je zelf bepalen door een keuze te maken uit de onderstaande 3 onderwerpen. Je kunt vervolgens hier je keuze kenbaar maken.

Aanmelden? Stuur een email naar Mark Joosten (mark@blaakselectie.nl) waarin je aangeeft bij dit evenement aanwezig te willen zijn.

Betrouwbare applicaties met messaging

Binnen een systeem communiceren componenten en applicaties met elkaar door middel van methodes, services of anderzins. Maar wat doen we als er een database timeout optreed, of een NullReferenceException optreed? We loggen de foutmelding, maar hoe herstellen we de fout? Kun je de aanvraag geautomatiseerd opnieuw uitvoeren? In deze sessie leer je hoe je messaging kunt toepassen en hoe dit beschreven problemen helpt voorkomen. Hoe je beter betrouwbare, meetbare en robustere software bouwt en laten concreet zien hoe je dit zelf kunt implementeren met behulp van zowel WCF als nServiceBus. Hoe verschillende messaging patterns zoals one-way en publish/subscribe je kunnen helpen een ‘loosely coupled’ systeem te bouwen.

Distributed Systems Design

Hoe bouw je een systeem watnooit down gaat, zelfs niet tijdens updates. Wat schaalbaar en flexibel is, maar toch te bouwen is door junior ontwikkelaars. Als er fouten optreden, deze automatisch hersteld worden. Waar race conditions nooit optreden en gegevens wel gerepliceerd maar nooit gedupliceerd worden? Service georiënteerd, maar zonder de verschrikkelijke koppeling die SOA biedt. En waar passen de n-tier architectuur, CQRS en Event Sourcing in dit model?

Heb je je ooit afgevraagd hoe zo’n systeem is te bouwen? Of waarom wollige architecten zeggen dat de business zo belangrijk is om de architectuur te bepalen? Of is het lastig om uitbreidingen aan software toe te voegen, zonder meteen zoveel code te breken, zelfs al gebruik je unit tests? Dan is deze sessie voor jou! Verwacht veel theorie!

Transacties in (gedistribueerde) systemen

Waarom is de database de bottleneck van veel applicaties? Waarom is je database niet altijd consistent, ondanks ACID transacties? Tijdens deze sessie zal worden uitgelegd waarom alles binnen een database bestaat uit transacties en hoe je als developer hier mee om moet gaan. Waarom je software af en toe klaagt dat MSDTC faalt en waarom gedistribueerde transacties een risico zijn voor de performance van je software. Na deze sessie kun je aan je DBA uitleggen dat hij transacties niet begrijpt en dat hij zich maar eens moet verdiepen in het CAP Theorem.

Maak je keuze: https://www.surveymonkey.com/s/YM5HRLG

Deze enquête loopt tot  en met 26 januari. Je kunt je vanaf nu inschrijven door een email te sturen naar Mark Joosten (mark@blaakselectie.nl) waarin je aangeeft bij dit evenement aanwezig te willen zijn.

Dennis van der Stelt

Dennis van der Stelt

Dennis van der Stelt is een innovatieve software architect met meer dan 15 jaar ervaring in het bouwen van gedistribueerde systemen. Hij heeft een constante drive om zijn kennis in verschillende architectuur stijlen te verbreden en verdiepen, alsook in de kwaliteit van software development. Een grote drijfveer is het verspreiden van deze kennis aan iedereen die het maar wil horen. Het blog van Dennis is te lezen op http://bloggingabout.net/blogs/dennis/. Voor vragen is hij bereikbaar via dvdstelt@outlook.com of via Twitter onder @dvdstel