Alle bedrijven die met .NET werken bij jou in de buurt.
homepage vacature zoeken

Donderdag 15 oktober: “Betrouwbare applicaties met messaging” met Dennis van der Stelt

Posted by

In samenwerking met Betabit organiseert Blaak Selectie weer een kennissessie op donderdag 15 oktober. Dit maal is het onderwerp “Betrouwbare applicaties met messaging” met als spreker Dennis van der Stelt.

Het event is gratis (inschrijven verplicht!) en zal plaatsvinden op het hoofdkantoor van Betabit in Rotterdam. Vanaf 18:00u is men welkom voor een broodje en drankje en om 19:00u zal de presentatie beginnen.

Betrouwbare applicaties met messaging

Methods, classes, assemblies, layers en een n-tier architecture. Webservices, Web APIs, XML, JSON en REST. Allemaal technologieën en principes die we de afgelopen decennia geleerd hebben en waarmee we betere software moeten kunnen bouwen. High cohesion, loose coupling, abstractions, en meer mooie termen. Maar als we een veld in de database toevoegen, moeten we door alle lagen. Als we een webservice uitrollen, werkt ons hele systeem niet meer. Als we een aanpassing maken, dienen we ons systeem volledig door te testen met honderden unit tests; als we die al hebben. Als een NullReference exception optreed, is de volledige order status weg en moeten we de klant vragen deze opnieuw te proberen.

In deze sessie leer je hoe je messaging kunt toepassen en hoe dit beschreven problemen helpt voorkomen. Hoe je beter betrouwbare, meetbare en robuustere software bouwt en laten concreet zien hoe je dit zelf kunt implementeren met behulp van zowel WCF als NServiceBus. Hoe verschillende messaging patterns zoals one-way en publish/subscribe je kunnen helpen een ‘loosely coupled’ systeem te bouwen.

Deze sessie zal vol staan met tips & tricks waarmee je betere systemen kunt bouwen. Daarnaast geven we enkele “Learning NServiceBus” boeken van David Boike weg; het boek om op de juiste manier met messaging en zéker met NServiceBus aan de slag te gaan. Daarnaast geven we aan iedereen codes weg om twee dagen training van Udi Dahan online te kunnen bekijken.

Dennis van der Stelt

Dennis van der Stelt

Dennis van der Stelt is een innovatieve software architect met meer dan 15 jaar ervaring in het bouwen van gedistribueerde systemen. Hij heeft een constante drive om zijn kennis in verschillende architectuur stijlen te verbreden en verdiepen, alsook in de kwaliteit van software development. Een grote drijfveer is het verspreiden van deze kennis aan iedereen die het maar wil horen. Het blog van Dennis is te lezen op http://bloggingabout.net/blogs/dennis/. Voor vragen is hij bereikbaar via dvdstelt@outlook.com of via Twitter onder @dvdstel

Interesse? Stuur een email naar Mark Joosten (mark@blaakselectie.nl) met je telefoonnummer waarin je aangeeft bij dit evenement aanwezig te willen zijn. In verband met een beperkt aantal plaatsen en het organiseren van eten en drank is inschrijven verplicht!